Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Amiel

Blijver

Amiel (Mieleke, Mielie)  is op 11 april 2018 in de opvang geboren als kitten van April. Alles ging goed tot zijn broertje Alpi ziek werd. Weken moest hij gedwangvoederd worden. Uit onderzoek is toen gebleken dat heel de familie PKD heeft. Dit is een erfelijke ziekte waarbij ze heel veel cystes op de nieren hebben en uiteindelijk sterven aan nierfalen. Ze doen het momenteel goed, maar er is er altijd wel eentje die moet overgeven of extra ondersteuning nodig heeft.

Amiel is als derde kitten geboren en had toen al een groot geboortegewicht. Hij leek wel een reuzenbaby tussen de andere kittens. Nog geen jaartje oud en hij woog al bijna 6 kilo. Ten opzichte van de rest van zijn familie doet hij het opmerkelijk goed. Zijn aandoening wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Ook al heeft hij geen hoge levensverwachting, dat wil niet zeggen dat hij niet alle nodige aandacht en medische zorg verdient. Amiel blijft daarom in zijn pleeggezin onder de vleugels van Cat Shelter.

Update 2022: Bij Amiel bleek al snel dat hij aan zijn achterpoten geopereerd zou moeten worden, maar dat dit eigenlijk alleen maar een tijdelijk oplapmiddel zou zijn. Ongemak of pijn wordt met pijnstilling behandeld.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!