Cat Shelter Limburg: opvang voor hulpbehoevende kittens

Kittens (algemene informatie)

Adoptie

Alle kittens of katten die op een thuis wachten, staan zichtbaar op deze pagina. Deze rubriek wordt dagelijks aangepast zodat je steeds kan zien of kittens al een bezoekje te pakken hebben! Van zodra kittens 6 weken zijn en hun eerste vaccinatie hebben gehad, komen ze online.

Waarom dan pas? Bij kittens kan je op die leeftijd soms al zien met wie ze het meeste optrekken in het nest. Je ziet ook verschil in temperament. Zijn ze verlegen, dapper, heel energiek of eerder op zoek naar knuffels? Worden ze best in een rustige omgeving geplaatst of kunnen ze wel wat drukte en grijpgrage kinderhandjes of hondjes aan? Daar houden we graag zoveel mogelijk rekening mee. Aangezien kittens die buiten gevonden worden ons niet kunnen vertellen wat hun achtergrond is, is het altijd even afwachten hoe snel ze er bovenop geraken. Om teleurstellingen te vermijden zetten we hen pas vrij voor adoptie na hun eerste vroegvaccinatie tegen kattenziekte.

Ze kunnen op 6 weken bezocht worden maar op die jonge leeftijd kunnen ze uiteraard nog niet verhuizen! Dat kan pas als ze 10 weken oud zijn na hun sterilisatie, castratie, chip en registratie.  We wachten steeds enkele dagen na de operatie om extra onrust voor de verhuis naar hun nieuwe thuis te beperken.

Waarom pleiten we al jaren voor duoplaatsingen als nog geen sociale kat aanwezig is? Lees er hier over. Het is zowel in het belang van de kittens als van jezelf.

Informeer zeker ook even bij onze collega’s van de klassieke dierenasielen. Er wachten nog zovele jong volwassen katjes op een warme thuis!

De adoptiebijdrage is 150 euro per kitten. Voor dat bedrag zijn ze ontvlooid bij aankomst en vertrek, om de 2 weken ontwormd, gevaccineerd (op 6 en 9 weken: opgelet de boosterenting op 3 maanden moet je bij je eigen dierenarts zeker nog laten geven!), gesteriliseerd/gecastreerd, gechipt en geregistreerd. Dit bedrag dekt duidelijk lang niet alle kosten voor de zorg die wij op ons nemen tot ze verhuizen.

Draag je onze organisatie een warm hart toe steun ons dan zeker via BE43 7785 9170 4301  of bestel iets via Trooper.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on google
Share on pinterest