Projectomschrijving

OPGELET: De foto bij deze tekst is een voorbeeldfoto: deze kittens vonden jaren geleden een thuis ūüėČ

Het kittenseizoen is bezig. Dat wilt zeggen dat er overal kittens worden geboren en gevonden omdat ze ongewenst zijn. Onze pleeggezinnen hebben hun handen momenteel goed vol. In mei was 75% van onze pati√ęntjes jonger dan 4 weken oud. Dat is nog piepjong. Ze komen pas online als ze 6 weken zijn en hun eerste vaccinatie hebben gehad.

Waarom dan pas? Bij kittens kan je op die leeftijd soms al zien met wie ze het meeste optrekken in het nest. Je ziet ook verschil in temperament. Zijn ze verlegen, dapper, heel energiek of eerder op zoek naar knuffels? Worden ze best in een rustige omgeving geplaatst of kunnen ze wel wat drukte en grijpgrage kinderhandjes of hondjes aan? Daar houden we graag zoveel mogelijk rekening mee. Aangezien kittens die buiten gevonden worden ons niet kunnen vertellen wat hun achtergrond is, is het altijd even afwachten hoe snel ze er bovenop geraken. Om teleurstellingen te vermijden zetten we hen pas vrij voor adoptie na hun eerste vroegvaccinatie tegen kattenziekte.

Ze kunnen op 6 weken bezocht worden maar op die jonge leeftijd kunnen ze uiteraard nog niet verhuizen! Dat kan pas als ze 10 weken oud zijn na hun sterilisatie, castratie, chip en registratie.  We wachten steeds enkele dagen na de operatie om extra onrust voor de verhuis naar hun nieuwe thuis te beperken.

Waarom pleiten we al jaren voor duoplaatsingen als nog geen sociale kat aanwezig is? Lees er hier meer over. Het is zowel in het belang van de kittens als van jezelf.

Je ziet hier vanaf mei sporadisch snoetjes verschijnen. We begrijpen dat het het vaak heel snel gaat en dat is uiteraard supergoed nieuws voor de kittens. Niet getreurd, nu is de vraag nog even groter dan het aanbod, maar naar juli toe zullen er steeds meer online verschijnen. Tot vlot in november zal je hier nog kittens zien verschijnen.

De adoptiebijdrage is 130 euro per kitten. Voor dat bedrag zijn ze ontvlooid bij aankomst en vertrek, om de 2 weken ontwormd, gevaccineerd (op 6 en 9 weken: opgelet de boosterenting op 3 maanden moet je bij je eigen dierenarts zeker nog laten geven!), gesteriliseerd/gecastreerd, gechipt en geregistreerd. Dit bedrag dekt duidelijk lang niet alle kosten voor de zorg die wij op ons nemen tot ze verhuizen.

Draag je onze organisatie een warm hart toe steun ons dan zeker via BE43 7785 9170 4301  of bestel iets via Trooper.

Cat Shelter werkt niet met wachtlijsten. Je kan pas info krijgen voor kittens die online staan. De adopties gaan momenteel heel vlot waardoor kittens nooit lang vrij voor adoptie zijn. Wacht dus zeker niet te lang als je kittens ziet verschijnen waar je interesse in hebt.